ДЮСЕЛДОРФСКИЯ УБИЕЦ С БРАДВАТА

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Медиите казаха, че мъжът, който нападна пътниците на гарата в Дюселдорф с брадва, бил идентифициран. Ставало дума за 36-годишен жител на Вупертал, който бил регистриран с психически проблеми. Полицията изключила терористичен мотив зад атаката.
Дали всичко е истина?
Преди време полицията в Ню Йорк застреля и уби мъж, който нападна 4 полицаи и рани 2 от тях с брадва в центъра на града (на фотоса долу). Единият от ранените полицаи е в критично състояние. Няма данни атаката да е била провокирана от нещо. Полицията не може да потвърди дали нападението е терористично обвързано, или не. Според английския вестник „Телеграф“ мъжът е имал екстремистки вярвания, свързани с исляма. Името на извършителя е Зейл Томпсън, на 32 години, с мургава кожа.

Що се отнася до клането в Дюселдорф, появи се информация, че жителят на Вупертал всъщност бил имигрант от Косово, мюсюлманин.

Дали действията му, както при Томпсън, не са свързани с неговата конфесия?
Дали психичните му проблеми не са всъщност същата религиозна неистовост, характерна за радикалните ислямисти навсякъде по света?
Дали не изпълнява в най-реален и примитивен вид низпослани свише заръки на Корана ?

Коранът, освен основите на исляма, съдържа още и норми, практически наставления и предписания за праведен живот (Шариат). Характерни за исляма са както неистовата себеотдаваща се вяра, тя е нещо като параноялна шизофрения, така и особеното отношение към тези, които изповядват друга религия, към така наречените „неверници”, „гяури“, към които спадат всички европейци, включително и ние, християните-българи, вярващи в Светата Троица и в нашия мил Бог Иисус Христос.

Според Тематичния индекс в изданието на Корана на български език от фондация „Тайба” (1999 год.), в него има 29 указания за суровост към неверниците (вкл. християните), 46 насмешки към тях, 15 заплахи към тях и т.н. Всеки може да ги види с очите си.

В петата сура на Корана, който обхватно се изучава в християнска България, за разлика от Светата Библия, се заповядва: „О, вярващи, не взимайте юдеите и християните за ближни!” (5:51). В друга сура се казва: „Не вземайте за ближни своите бащи и братя, ако са предпочели неверието” (9:23). Нещо повече, още във втората сура по отношение на неверниците се настоява: „И се сражавайте с тях, докато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах” (2:193).
Заповядва се: „Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах… и не изповядват правата вяра – докато не дадат налога (джизя) безусловно и с покорство” (9:29). Дарените със Светото писание са християните, европейците, включително и ние, българите.

Впрочем, по време на турското робство налога джизя (или джизие) са плащали безусловно и с покорство 500 години всички българи-християни на възраст от 15 до 75 години.

В 47-та сура четем категоричното послание: „Когато не повярват – гибел за тях!” (47:8). За неверниците са предвидени мъчения и наказания: „За неверниците има болезнено мъчение.” (58:4), „За неверниците има унизително мъчение.” (58:5).

Самите наказания за неверниците са особено жестоки: „Да се отсекат ръцете и нозете им кръстом!” (5:33), т.е. ляв крак и дясна ръка и обратно, „Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници! (8:12) „За неверниците е мъчението на огъня.” (8:14) и др.

А в сурата „Нух” даже има молитва към Аллах: „Господи мой, не оставяй на земята нито един неверник!” (71:26), в смисъл нито един немюсюлманин, нито един християнин.

Мисля, че точно тази цел е главната движеща сила на радикалния ислям, на самото съществуване и функциониране на Ислямска държава, а може би и на трансмутацията на една съседна нам държава в последно време.

„Ислямска държава“ призова всички нейни поддръжници в Щатите и други западни страни да предприемат самостоятелни нападения над граждани и официални лица. Тази основна задача се конкретизира в отделни реални практически действия, осъществявани от джихадистите по цял свят, кой както може, напоследък и в Европа.

Според мен такива са и действията на Убиецът с брадвата в Дюселдорф.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *