ТЯ ЛЪЖЕ КАТО ЦИГАНИН (В СЛУЧАЯ- КАТО ЦИГАНКА)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

КОМУНИСТИТЕ СЧИТАТ, ЧЕ ВСИЧКО Е ТЯХНО И МОГАТ ДА СИ ГО ВЗЕМАТ

Проф. Иванов, как ще коментирате от чисто психологическа гледна точка случилото се с бившия ни посланик в САЩ г-жа Елена Поптодорова и обвиненията в кражба на козметика? Все пак говорим за човек със сериозни финансови възможности.

– Запознат съм с всичко, известно по случая. Тази жена, както всички комунисти, е с изменена психика, техният процес на мислене е различен. Принципът им е вечният комунистически принцип – чуждото не е чуждо, а тяхно. И искат да го притежават. Даже има изследвания, които показват изменения в мозъчната кора на хора, които изповядват комунистическите идеи. Тази жена, както и всички комунисти са хора, които имат склонности да крадат това, което е чуждо. За тях то не е свещено.

интервю акад. П.Иванов

Искате да кажете, присвояват?

– Не, крадат. Искам да кажа направо – крадат, даже настоявам и така да го напишете. Това не е неприкосновена частна собственост за тях, но тя щом не е тяхна, те считат, че трябва да стане такава. Госпожа Поптодорова има тези изменения и само мога да си представя какво е ставало в посолството ни в САЩ, докато е била посланик.

Госпожа Поптодорова казва, че може да си позволи козметика на тази цена и я е взела случайно.


– Тя казва, че е взела само една помада. И после й е звъннала майка й. С оправданието този номер – ами ето, звънна ми майка ми, а тя е болна. Всеки циганин, като го хванат да краде, той казва – детето е болно или майка ми е болна. Какво друго да каже? Поптодорова ползва тази примитивна схема. Хората я хващат, че тя е крадла! В официалния текст на полската полиция пише, че е върнала „откраднатите неща“ – множествено число. Официално си го пише. Тя е направила това на 24 февруари и като е толкова честна, добра и голяма работа, защо за тези 3 дни не е върнала откраднатите неща?

Не става ли въпрос за болестта клептомания?

– Да, действително това е клептомания, но тя не е вследствие на импулс или отклонение при отделния индивид, който се е появил внезапно. Клептомания може да се появи в мен, във вас, в най-различни хора. Има обстоятелства, които предизвикват мании и обсесии, но тук става дума за това, че тези комунистите крадат всичко, обсебват това, което не е тяхно. Всичко, което им се изпречи пред очите!

Различни хора пишат по форумите, че това не е първият път, в който госпожа Поптодорова посяга към нещо, което не е нейно.


– Ами естествено, че не е! Такива са повечето български политици! Тук в Русе имаме депутати на по 30 години с 39 имота, които никога през живота си не са работили. Всичко крадат, лошото е, че нищо не остана в България заради такива като тях, то и хора не останаха…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *