МAKE БЪЛГАРИЯ СОЦ AGAIN!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Корнелия Нинова:“Демокрацията ни отне много….“


Venci Micoff във Фейсбук :

Уважаема госпожо Нинова, права сте – демокрацията ни отне много.

Отне ни 10 годишно чакане за Лада 1300, което чакане можеше да се замени с Москвич 12 на петата година.

Отне ни задължителното гледане на съветска телевизия в петък вечер, когато, вместо да разберем какво ще е времето у нас, научавахме какво ще е то в Магадан.

Отне ни третия куплет на родния ни химн, в който се пееше за…Москва.

Демокрацията ни отне и високата избирателна активност (99,99 процента), отне ни единодушните решения на ЦК на БКП, отне ни хладилниците „Мраз“ и телевизорите „Рубин“, както и ролковите магнетофони „Юпитер“ (бил съм в казармата и съм носил две мини едновременно, но не бяха толкова тежки).

А бе много неща ни отне тая пуста демокрация, но какво да се прави – пуста орисия.

Демокрацията ни отне

Днес поне знам кого да обвиня за това, че не съм на 18, а на 45.

За това е виновна демокрацията.

Защото, когато нямаше демокрация, бях тийнейджър.

Дойде демокрацията и моментално остарях…

Май това имах да ви кажа, поздрави от пост – демократичен Младост 4.


Galya Prokopieva във Фейсбук :

Демокрацията ни отне предвидимост – яснотата и примиренческото спокойствие какво може да се случи и какво не.
Не може да напуснеш територията, ако партията не поиска „услуги“ в замяна. И много други не-може-та. С голяма степен на предвидимост може да приемеш, че цвета на кухнята, формата на дивана и съдържанието на салама, са гарантирани, и са досущ като на съседа.

Демокрацията ни даде свобода.
На мечти, на изказване, на проби и грешки. Даде ни отговорност и носи горчивина, когато не се справяме в съвместното придвижване към по-добро.

Което ме подсеща за вица с двете кучета – едното бяга от Сингапур, другото от Индонезия. Срещат се на средата на пролива. „Къде, бе, куче – при вас всичко мирише на парфюм, лъскави сгради, електроника. При нас, локви, мизерия, един кокал глозгаме всички“. „Да, бе, да, но много искам да мога да лая“, отговаря сингапурското куче.
Цитатът на г-жа Корнелия Н, в действителност се състои от две смислови части, в мрежите се цитира само първата – демокрацията ни отне много. Но никое продължение не оправдава това пред-изречение. И никоя предизборна кампания не оправдава „да се направим на маймуни“.


Ognyan Minchev във Фейсбук :

Това, че българският преход отне много от едни и даде – понякога неприлично много – на други, не е никаква новина, известно е на всички.

Виж, това, че „демокрацията“ отнела много на Корнелия Нинова е новина, която трябва „да удари заглавията“ (to hit the headlines). Въпросът е къде най-много е пострадала Нинова? Дали в Техноимпекс, където е изпълнителен директор по време на кабинета Костов? Или най-силният удар е дошъл като зам. министър на Румен Овчаров? Или пък Булгартабак е ощетил кандидатката за първа дама най-болезнено? Възможно е и ощетените около нея да са повече на брой. Не може другарят Узунов да не е бил силно ощетен начело на банката на СИК.

Другарят Гергов е изгубил първото място в социалистическото съревнование по свиневъдството и е бил наказан да се мъчи като му се (почти) подари ЦУМ, Пловдивския панаир и комплекса Слънчев ден над Варна. Мъка-а-а, за мъка сме родени!

поискай милионите

Сред ощетените без друго е и другарят Овчаров, който много пострада ослушвайки се да подпише договор за Белене – може би защото изтърча като теле пред майка си да подпише нов договор с Газпром – 5 години преди да изтече стария. Този, старият договор беше непоносимо несправедлив за Газпром – а значи и за другаря Овчаров. За Овчаров мъката е безкрайна – той от доста време насам се терзае и като „представител на държавата“ в Лукоил…

Да ти е.а държавата!

Без смях го казвам. Понастоящем Корнелия и другите пострадали самоотвержено се трудят за изграждане на социал-либерал-пишман-патриотична коалиция след изборите на 26 март. Така ще се съберат повече пострадали от демокрацията на едно място. Първи ще бъде привлечен Главният потърпевш от „демокрацията“- Сарайъ Ахмет. След него вече – останалите със зурните и ибриците.

„Демокрацията“ продължава да взима жертви…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *