НЕДОПУСТИМ ГАФ НА ГОВОРИТЕЛЯ НА ПРЕЗИДЕНТА

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Бившият журналист в Българската национална телевизия, водещ там тъпо предаване с откраднато от Кеворкян заглавие, и настоящ говорител в Президентството Иво Христов си позволи нечувано сравнение в публичното пространство. Шефът на кабинета на държавния глава използва профила си в социалната мрежа Фейсбук, за да сравни ГЕРБ с терористична организация.

„Жени-ГЕРБ и Боко Харем са две различни организации, нали?“, написа на стената си бившият журналист на държавната телевизия.

И макар профилът му в социалната мрежа да е лично място, коментарът му предизвика сериозни упреци, тъй като новият пост, който заема, не позволява да изразява политическа позиция, а още повече да сравнява българска партия с терористична организация.

Изказването на бившия журналист не беше добре прието и от поддръжниците на държавния глава Румен Радев. В социалните мрежи се разрази яростна дискусия, а мнозинството от потребителите дори поиска президентът да вземе сериозни, включително отстраняването му.

Част от потребителите във Фейсбук очакват и позицията на държавния глава, който застана начело на страната с обещанието да бъде безпартиен.

Това обаче със сигурност не се отнася за говорителя му.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *