ПРОСТИ ЧИЧОВЦИ В „ПАНОРАМА“

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

В Панорамата с водещ един странен екзалтиран самовлюбен човек двама души се напънаха да се представят като спасители на нацията.

Приличаха на смешните епитропи Варлаам Копринарката и Иван Селямсъза от „Чичовци“ на Иван Вазов.
Единият, който е същински Варлаам, бил професор, но в сайта на Пловдивския университет Иво Христов е представен само като доцент. И то отдавнашен. Не е професор, значи. Според мен той не би могъл да е професор, да си професор трябва да имаш много научни трудове, цитирания и т.н. В сайта виждаме само две негови книжки, едната в съавторство с друг човек. Кои са и къде са монографиите на Христов, къде са публикациите на дисертационните и на хабилитационните му трудове за доцентска и за професорско научно знание, които според Закона са задължителни, къде са протоколите по присъждането, поне номерата и датите им, кой е субектът, дал званието „професор“? Пикантни текстове в жълти вестничета и сайтове не са научна продукция.

В БСП всичко буди недоверие.
Как да вярваме на измислени комунистически авторитети, той и Владко Живков си е „учен“, като Иво Христов, и Стоичков е доктор на науките в същия университет.

Другият комичен образ, които удивително напомня вечно сърдития Иван Селямсъза, дето никого не селямосва (поздравява), е агент на ДС, агент Иван. Потомствен агент. Значи първокласен доносник, бир парче шпионин и селямсъз.
И той е „учен“, със степен „доктор“. Барнат с черен костюм. Агентът-доктор влезе в лют спор с всички в студиото, скара им се, скастри и Бойчето Василев (то сепнато премига, милото), изсипа един билюк общи приказки за „Обединение“, за „Блгарския Народ“, за „Оградата“ и т.н.
Каза, че Вемереото измислило всичко свястно в България, а другите само вземали наготово идеите на умния агент Иван.
Каза още, че не искал „българските градове да приличат на Брюксел, Берлин и Амстердам“, трябвало да са като Елин Пелин и Долно Уйно (то се намира край Благоевград и е на един баир високо горе над Горно Уйно).

Простите хора често пъти вярват в глупостите си, тъй като са… прости.

Въпросът е ние да не им повярваме пред изборите.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *