МУХЛЬОВСКА НЕНАВИСТ И ПРОСТОТИЯ САБОТИРАТ БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА БЯЛА

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Странни неща стават понякога с хората. Случва се техните действия, вместо да са подчинени на логика, да бъдат абсурдни, глупави и даже насочени против интересите на същите тези хора, като мотивите за това са сякаш извън разума.

Световно известният писател Хулио Кортасар говори за така нар. „мухльовска ненавист”. Това понятие отразява специфичната омраза и съответните действия на човек, който не отчита последствията от емоциите си и от постъпките си, насочени срещу друг човек, срещу група хора или даже срещу самото общество.

За съжаление в нашата действителност, в политиката, в държавното управление, пък и в общинската практика, такава „мухльовска ненавист” торпилира иначе добри начинания, пречи на развитието и прогреса.

В Община Бяла, както е известно на всички, в последно време настъпиха значителни позитивни промени. Бяха постигнати успехи в сферата на инфраструктурата, пътищата и улиците, на спортното строителство, в училищата и детските заведения в социалните дейности и др., които преди сегашното общинско управление бяха само мечти. Нещата се виждат.

Знаем, че всичко, което става практика, е свързано по един или друг начин с бюджета на общината, който фактически е най-важният инструмент за нейното развитие в полза на населението.

За съжаление, поради „мухльовска ненавист” тазгодишният бюджет на Община Бяла беше саботиран от групи съветници от политически формации, които отдавна останаха в миналото и никой не си спомня за тях с добро.

Независимо от факта, че рамката на бюджета е най-добрата в последните десетилетия за общината, независимо от това, че този път има предвидени твърде добри финансови ресурси за инфраструктура, за образование, за детските градини (във връзка с демографската криза общината ще ги направи безплатни, ще плати годините такси), за бита на пенсионерите, за спортни дейности, за култура и т.н., независимо, че наследеният от предишния червен кмет на Бяла, грижещ се повече за собствените си фотоволтаици, отколкото за общинските проблеми, дефицит от 6 милиона лева е смъкнат с една трета и в сегашния бюджет е под 4 милиона, т.е. можем да кажем с пълно основание, че кметът на Бяла Димитър Славов е успял да се справи и със задачата да плаща чужди сметки и задължения, то мухльовците-съветници саботираха приемането на бюджета без никакви аргументи, а просто така, заради глупостта си и заради отмъстителността си.

Така тези хора поставят под въпрос по-нататъшните действия на сегашното общинско управление на Беленския регион и фактически спират действията му в полза на жителите на Бяла и на другите населени места.

Дали все пак разумът на тези объркани хора ще се върне в главите им, или ще се наложи всички да страдат заради тяхната мухльовска ненавист?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *